• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunagine siseinfotehing võib viia filantroop George Sorosi vanglasse

  72aastast multimiljonäri ja filantroopi George Sorosit on hakatud süüdistama 14 aasta taguses siseinfotehingus, kirjutab Dagens Industri.

  George Soros on maailmas tuntust võitnud Ida- ja Kesk-Euroopa reformiriikidele lahke raha jagajana, aga ka sellega, et oli esimese ameeriklasena teeninud aastaga miljard dollarit või võitnud 1992. aastal Briti naela vastu spekuleerides umbes 25 miljardit Eesti krooni.
  Nüüd järsku on hakatud Sorost süüdistama sisetehingus, mille eesmärk oli 1988. aastal üle võtta Prantsuse pank Societe Generale.
  Tol aastal tegi tuntud spekulant Georges Pebereau pangale ostupakkumise, kuid vahetult enne seda oli Soros koos kolme kaaslasega ostnud suures koguses panga aktsiaid, mis ta müüs maha kohe pärast pakkumise teatavakstegemist. Ehkki tehing ei läinud läbi, teenis Soros koos ülejäänutega umbes 170 miljonit krooni tänu pangaaktsiakursi järsule tõusule. Väidetavalt oli sellesse tehingusse segatud ka tollane sotsialistlik valitsus.
  BBC teatel võib süüdlasi selles asjas oodata kas kaheaastane vanglakaristus või miljonitesse ulatuv trahv.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.