Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubandus-Tööstuskoda: ka autohüvitise määr võib tõusta 2000 kroonini

  Isikliku sõiduki ametisõitudeks kasutamise hüvituse maksuvaba määr võib veel sel aastal tõusta 2000 kroonini.

  Kaubandus-Tööstuskoja majanduspoliitika ja õigusosakonna juhataja Reet Tederi sõnul oli see juba arutusel valitsuse kabinetiistungil, kuid nagu Riigikantseleist öeldi, ei mahtunud vastav eelnõu veel valitsuse korralise istungi päevakorda.
  Vastavasisulise ettepaneku tegi Kaubandus-Tööstuskoda juba septembris, vahetult pärast seda, kui rahandusministri käskkirjaga oli sõiduauto erisoodustuse hinnaks kehtestatud alates uuest aastast 2000 krooni kuus.
  Tederi sõnul koosnes nende ettepanek kahest osast. Esiteks viia erisoodustuse hind tagasi 1000 kroonile, ning juhul kui seda ei tehta, siis tõsta ka isikliku auto hüvituse määr 2000 kroonile.
  Siiani on need kaks asja olnud ühel ja samal tasandil - varem 500 krooni peal ning alates 2002. aasta 1. jaanuarist 1000 krooni peal.
  Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie tõdes, et erisoodustuse hinna kahekordistamine on ilmselt ainus õigusakt, mille kehtestamisest jättis rahandusministeerium ettevõtjaid eelnevalt informeerimata.
  'See oli meie jaoks päris suur ootamatus,' ütles Raie. 'Seni oli meil rahandusministeeriumiga välja kujunenud väga hea koostöö, meile näidati kõiki eelnõusid eeldusel, et me ei hakka nende vastu avalikult välja astuma.
  Vaidlusalune rahandusministri määrus oli kahjuks erand. Nüüd on meie koostöö uuesti taastunud.'
  'Meie suur soov on see, et maksud oleksid kooskõlas seaduste ja põhiseadusega,' kommenteeris Raie õiguskantsleri avaldust. 'Maksude tõstmine ei saa olla ühe ministri tegevuse tulemus.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mainori rektor: räägime nüüd kriisist taastumisest ka andmeid appi võttes Põhjalik ülevaade, mida andmed sektorite toibumise kohta näitavad
Kriisidest hästi toibunud IKT sektoris süveneb spetsialistide puudus ning teisteski valdkondades ei tule uusi töötajaid hoolimata palkade kasvamisest piisavalt peale, kirjutab värskelt valminud ülevaate põhjal ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor Mait Rungi.
Kriisidest hästi toibunud IKT sektoris süveneb spetsialistide puudus ning teisteski valdkondades ei tule uusi töötajaid hoolimata palkade kasvamisest piisavalt peale, kirjutab värskelt valminud ülevaate põhjal ettevõtluskõrgkooli Mainor rektor Mait Rungi.
Leedu investoriteta päev Balti aktsiaturul lõppes vaikselt
Tänase kauplemispüha tõttu Vilniuses oli avatud vaid kaks Balti börsi, Tallinn ja Riia ning Balti koondindeks Baltic Benchmark nihkus kõigest 0,04 protsendi võrra.
Tänase kauplemispüha tõttu Vilniuses oli avatud vaid kaks Balti börsi, Tallinn ja Riia ning Balti koondindeks Baltic Benchmark nihkus kõigest 0,04 protsendi võrra.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.