10. detsember 2002 kell 8:44

Siemens soovib saada 15 protsenti mobiiltelefonide turuosast.

Saksa tööstusgigant Siemens soovib endale haarata 15% mobiiltelefonide turust, teatab kontserni juht Heinrich von Pierer ajalehele Kauppalehti.

?Meie eesmärk on 10 protsenti. Ideaalne oleks 15 protsenti mobiiltelefonide turust, aga sellest oleme veel kaugel? teatab von Pierer intrevjuus ajalehele. Ta lükkas tagasi ka kuuldused, et Siemens kavatseb mobiiltelefonide tootmisüksuse aktsiavahetusega Motorolale, kusjuures vastu omandaks Siemens Motorola mobiilivõrkude tootmise. ?Mobiiltelefonide tootmise müük pole praegu päevakorras?, lausus von Pierer.

Siemens on mobiiltelefonide tootmisel neljandal kohal maailmas. Möödunud nädalal teatas kompanii, et tema turuosa mobiiltelefonide tootmisel on kerkinud üle 9 protsendi võrrelduna 7,8 protsendiga kolmandas kvartalis.

Siemensi aktsia hind on Frankfurdi börsil täna langenud 0,56 protsenti 44,45 euroni.

Hetkel kuum