• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigieelarve vorm ja menetlemine on ebatavaline

  Täna Riigikogus kolmandale lugemisele minev Riigieelarve on ebatavaline, sest selle kogu maksudest laekuv tulu on kirjutatud ühele reale.

  33,38 mld krooni, mida valitsus loodab maksudest laekuvat, pole riigieelarves lahti kirjutatud.
  Isamaaliitlase Kalle Jürgensoni hinnangul võib see anda valitsusele võimaluse aasta keskel, kui selgub, et maksulaekumine pole rahuldav, muuta maksukoormust. Ta tõi näiteks hiljutise juhuse, kui rahandusminister Harri Õunapuu suurendas oma määrusega auto kasutamise erisoodustuse maksu.
  Jürgenson juhtis tähelepanu ka Olev Raju pakutud ideele hakata küsima dividendidelt sotsiaalmaksu.
  Makuskoormuse suurendamine on võimalik vaid Riigikogus vastu võetud seadustega. Õiguskantsler Allar Jõks on vaidlustanud rahandusministri määrusega maksu tõstmise.
  Autode erisoodustusmaksu kehtestamine toimus ajal, mil rahandusminister oli praegune peaminister Siim Kallas.
  Tänavu on ebatavaline ka riigieelarve menetlemise kord. Kui tavapäraselt toimub riigieelarve kolmas lugemine kahel korral, siis tänavu on see vaid ühel päeval, mis on täna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.