Peeter Raidla • 19. detsember 2002 kell 13:48

Raepress: Kuritegevus väheneb Tallinnas ka meie väänamiseta

Raepressi juht Allan Alaküla kinnitab, et kuritegevus Tallinnas on vähenenud ka ilma Raepressi abita.

Eilne Äripäev süüdistas Raepressi 'numbrite väänamises', eriti kajastades narkokuritegevuse 63,2% langust võrreldes möödunud aastaga, kommenteeris Alaküla. Info oli võetud Tallinna Politseiprefektuuri aruandest linnavalitsuse eilsel istungil.

Tallinna politsei aseprefekt Peeter Moora ega Raepressi uudis ei varjanud Alaküla väitel asjaolu, et suur protsendierinevus narkokuritegude arvus tuleneb sügisel rakendunud karistusseadustiku ja kriminaalkoodeksi erinevast suhtumisest väikeses koguses uimastava aine omamisse ja tarvitamisse.

Karistusseadustiku alusel ei loeta enam narkokuriteoks ilma arsti ettekirjutuseta ravimite tarvitamist ja väikeses koguses uimastite hoidmist (näiteks alla 1 grammi amfetamiini või 1 grammi kokaiini). Ka kriminaalkoodeks ei lugenud neid õigusrikkumisi kuritegudeks, kuid teistkordne vahelejäämine tõi kaasa kriminaalvastutuse.

Hetkel kuum