Viktoria Korpan • 14. märts 2003 kell 11:30

60% Magneti ostudest tehakse supermarketides ja toidukauplustes

Eesti Ühispangal on eilse seisuga väljastatud 34 703 aktiivset järelmaksu Magnet kaarti.

'Magneti keskmine limiit on pisut alla 13 tuhande krooni ning sellest on keskmiselt kastutatud 57%. See näitab selgelt, et Magneti kasutajad oskavad siiski väljaantud limiidiga mõistlikult ümber käia ega kasuta seda kohe kogu ulatuses ära,' ütles Ühispanga jaepanganduse disvisjoni direktori asetäitja Eerika Vaikmäe-Koit.

Aktiivselt kasutab Magnetit 89% Magneti omanikest.

'Eelmise aasta IV kvartalis oli kõikidest Magneti võtjatest ligi kolmandik panga jaoks uued kliendid. See näitab selgelt, et Magnet on usaldusväärne toode ka teiste pankade klientidele,' lisas Vaikmäe-Koit.

Magneti kasutamise valdkondades olulisi muudatusi pole Vaikmäe-Koiti sõnul sündinud.

'Ikka on ostukohtades suured erinevused käibe ja tehingute alusel. Tehingute alusel on esikolmik: supermarketid ja toidukaubad - 60%, bensiinijaamad - 11% ja kaubamajad - 6,4%. Käibe alusel on esikolmik: supermarketid ja toidukaubad -

22,5%, kodukaubad ja -masinad - 20,3% ning ehitusmaterjalid - 8%,' sõnas Vaimäe-Koit.

Magneti intressi alandamist lähiajal plaanis pangal ei ole.

'Ühispanga järelmaksukaardil ongi Eestis kõige madalam intress - 16%, mida me ka

julgelt välja ütleme, erinevalt teistest järelmaksukaartide pakkujatest,' väitis Vaikmäe-Koit. 'Eesti Ühispank pakub ka alternatiivse sihtotstarbega laenutoodet -Soovilaen, mida on võimalik tagatiste olemasolul saada intressiga alates 7,5%.'

'Lisaks sellele soovib Eesti Ühispank säilitada arvelduskrediidi või järelmaksu kasutamise puhul mõistlikkust ning ei arva, et selle kasutamist peaks madalate intressimääradega ergutama,' lisas ta. 'Magneti puhul on eesmärgiks ikka turvaline tagavara ja kliendi abivahend rahavoogude planeerimisel.'

Hetkel kuum