Gea Velthut-Sokka • 10. aprill 2003 kell 12:41

Politsei algatas laulja Liisi Koiksoni avaldusel kriminaalasja

Tallinna politsei algatas esmaspäeval laulja Liisi Koiksoni avalduse alusel kriminaalasja.

Kriminaalasi on alustatud karistusseadustiku paragrahv 220 alusel, mis käsitleb teose, leiutise, tööstusdisainilahenduse ja mikrolülituse topoloogia autori ja autoriõigusega kaasnevate õiguste valdaja varaliste õiguste rikkumist, ütles Postimees OnlineŽile Tallinna politsei pressiesindaja Helin Taal.

«Täpsemalt asja kohta veel vara rääkida,» lisas ta.

Postimees kirjutas märtsi keskel, et aasta naisartistiks kuulutatud Liisi Koiksoni väitel on firma Metronom Productions heliplaadi tema kontsertsalvestisega Raimond Valgre lauludest andnud välja vastu tema tahtmist.

Metronom Productionsi projektijuht Meelis Leis aga kinnitas 99-kroonise CD ja 66-kroonise kasseti müüki paiskamise õigustuseks, et vastavalt tunamullu sõlmitud lepingule kuuluvad kõigi Koiksoni salvestiste õigused tema juhitavale firmale.

Koiksoni ja tema mänedzheride Leisi ning Asko-Rome Altsoo vaidluse on põhjustanud lauljatari ülesastumine jaanuari lõpus Tartu klubis Atlantis, mis Koiksoni sõnul võeti linti salaja.

Koiksoni andmeil olid Leis ja Altsoo keelanud kontserdi salvestajal talle isegi teatada, et nad selle jäädvustavad, tuues põhjenduseks, et vastasel korral läheb Koikson närvi ja hakkab laulma n-ö mustalt.

Hetkel kuum