• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vähese rahaga saab töökoha kiiremaks

  Arvutitöökohal on hulk võimalikke pisiasju, mis lihtsustavad ja kiirendavad tööd, muutes selle tulemuslikumaks.
  Töökoha kujundamisel tulevad appi ergonoomilised seadmed. Niisugused hiired, klaviatuurid ja hiirematid muudavad töö mugavamaks ning aeglustavad väsimuse tekkimist. Esmapilgul võib investeering ergonoomilistesse seadmetesse tunduda mõttetu luksusena, kuid selle efekt võib olla oodatust tunduvalt suurem. Vahetades firmasekretäri tavalised tööriistad ? klaviatuuri ja hiire ? ergonoomilise juhtmeta klaviatuuri ning optilise hiire vastu, kasvab sekretäri töökiirus märgatavalt. Seega muutub töötaja läbi suhtelisest väikese investeeringu firmale märksa kasulikumaks, ta väsib vähem ja teeb ka tööd kiiremini.
  Juba uue arvuti valikul tasuks sellistele nüanssidele tähelepanu pöörata. Õige kujuga hiirematt, millel on rannet toetav padi, säästab hulga tööaega; käsi väsib tunduvalt vähem, töötaja tunneb ennast paremini ja jaksab kauem tulemuslikult töötada.
  Pisikestest asjadest saab kokku suure. Iga töötaja tuju ja produktiivsust tõstab ka see, kui tööandja tema töökeskkonna vastu huvi tunneb ja seda võimalikult mugavaks üritab muuta. Investeerige õnnelikesse töötajatesse!
  Hiire valikul on oluline leida mõnusalt kätte sobiv mudel. Soovitada võiks juhtmeta hiirt, mis teeb seadme kasutamise mugavamaks ja vähendab töölaual lohisevate juhtmete hulka. Lisamugavusi loob optiline hiir, millega saab edukalt töötada ka ilma hiirepadjata. Optilise hiire reageerimiskiirus on palju suurem ja sellel puudub kuul, mida korrapäraselt hooldada tuleks. Kui hiir ostetakse arvutikasutajale, kes enamiku tööpäevast veedab internetis, võiks soovitada spetsiaalset internetihiirt, millel leiduvad lisaklahvid.
  Hiirepadja tähtsust on sageli alahinnatud, kuid tegelikult sõltub sellest päris palju. Matt peab sobima kokku laua materjaliga ega tohi libiseda. Neile, kes veedavad pikki päevi arvuti taga, soovitaks käetoega hiirematte.
  Klaviatuuri valikul tuleks jälgida klahvide asetust. Kui klaviatuur ostetakse kontoritöökohale, kus tuleb palju trükkida, oleks sobivaim klaviatuur, mille täheklahvid on mugavalt kahte ossa jaotatud. Internetis surfajale sobib võimalikult palju otsekäskluse nuppe ja lisarull, mis teeb internetis liikumise veelgi mugavamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.