14. oktoober 2003 kell 13:14

Sisse nõutud maksusumma kahanes kordades

Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga kahanes tänavu kontrollitöö tulemusena sisse nõutud maksusumma ligi kolm korda.

Mullu laekus kolmandas kvartalis 49,9 mln krooni täiendavalt määratud makse, tänavu laekus vaid 17,8 mln krooni.

Esimeses kvartalis laekus mullu 40,4 mln krooni ja tänavu 71,2 mln krooni. Teise kvartali vastavad numbrid olid 75,4 ja 77,9 mln krooni.

Varem sõltus maksuametnike tulemuspalk täiendavalt laekunud maksudest, millest rahandusministeerium võis preemiaks määrata kuni 20%. Tulemuspalka mõjutasid ka juurde määratud, tühistatud ning tagastatud maksusummad.

Arvestades varasemaid premeerimispõhimõtteid, võiks maksuametnike kolmanda kvartali tulemustasu olla kuni 3,56 mln krooni ja sedagi vaid juhul, kui sissenõutud maksude tagastamised ning juurdemääratud maksude tühistamised tulemust ei vähenda.

Maksuameti juht Aivar Rehe on varem meedia vahendusel öelnud, et alates kolmandast kvartalist sõltub tulemuspalk eelkõige ennetustööst ning pole kindel, kas rahandusministeerium tulemustasu üldse määrab.

Hetkel kuum