4. november 2003 kell 11:46

Euroopa börsid: pangandussektor toob aktsiaid pilvede pealt alla

Eile selle aasta kõrgtasemeni kerkinud Euroopa börse on täna aidanud pilvede pealt alla kiskuda pangandussektor.

Credit Suisse, mis teatas oma kolmanda kvartali kasumihüppest, oli keskpäevaks langenud 3,2%. Investeerimispank, mille kasum kasvas kulude kokkuhoiu ja vara müügi tulemusena hoiatas, et kindla kasumikasvu loomine vajab ettevõttelt veel palju vaeva.

4% oli keskpäevaks vajunud ka Commerzbanki aktsia. Seda hoolimata sellest, et Saksa pank lükkas ümber turul levivad kuuldused võimaliku kasumihoiatuse kohta ning kinnitas, et panga tegevuskasum jõuab kolmandas kvartalis plussi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Hästi on Euroopas seevastu liikunud elektroonikaseadmete valmistaja Thomsoni aktsia, kuna Prantsuse riik müüb lõpuks ettevõttes maha oma 18,5% suuruse osaluse.

Prantsusmaa saab osaluse müügist 950 mln eurot (ligi 15 mld krooni), mis aitab vähendada riigi võlakoormat ja laiaks kiskuvat eelarvedefitsiiti.

Riigi otsus oli ajastatud väga hästi, kuna alles eile teatas Thomson, et firma TV-üksus loob Hiina kompaniiga TCL International Holdings ühisettevõtte ning lisaks kavatseb Thomson tagasi osta 3 mln oma aktsiat.

Thomsoni aktsia tõusis möödunud nädalal ja esmaspäeval kokku 14%Täna keskpäevaks oli väärtpaber Pariisi börsil kerkinud veel 3,1%, liikudes 18,78 eurol.

Hetkel kuum