Ülar Lauk • 16. detsember 2003 kell 15:39

Korruptsioonis süüdistataval Argentina ekspresidendil keelati riigist lahkuda

Korruptsioonis süüdistataval Argentina ekspresident Fernando de la Rua"l ja 12 endisel senaatoril on keelatud riigist lahkuda ilma kohtu loata.

Nagu teatas ajakirjanikele föderaalkohtunik Rodolfo Corral, de la Rua"d ja ekssenaatoreid süüdistatakse Argetina senatiliikmete äraostmises tööseadusandluse arutluse ajal 2000. aastal. Riigi peaprokuratuur ja korruptsiooni vastu võitlemise ametkond kavatsevad juurdluse käigus lähiajal välja selgitada, kui suured summad kulutati seadusandjate äraostmiseks.

Argentina ekspresident ütles esmaspäeval televisioonis esinedes, et ei välista võimalust, et korruptandid tema endises valitsuses võisid minna pistiseandmisele. Samas teatas de la Rua, et riigipea ei saa teada kõike mis toimub madalamates võimue?elonides, kirjutab RIA Novosti.

<#RIA Novosti=http://www.rian.ru/rian/index.cfm?prd_id=61 msg_id=3708355 startrow=31 date=2003-12-16 do_alert=0>

Hetkel kuum