17. detsember 2003 kell 9:39

Pambos Holdingsi kohtuistung maksuameti vastu lõppes nelja minutiga

Tõnis Paltsu firma Pambos Holdings OÜ esimene kohtuistung maksuameti vastu lõppes nelja minutiga, sest maksuamet ei ilmunud kohale.

Maksuameti esindajat polnud ka täna hommikusel Tõnis Paltsu Tallinna Linnakohtusse esitatud kaebuse arutamisel. Kohtunik Aulike Salo ütles istungil, et kohtukutse on edasi antud Tallinna juriidiliste isikute maksuameti inspektorile, kelle nime ei suuda ta allkirja järgi tuvastada.

Maksuameti pressiesindaja Aivar Pau ütles kahe üksteisele järgnenud kohtuistungi vahel, et kohtukutse pole maksuameti juristideni jõudnud. Hiljem Pau lisas, et kohtukutse saabus maksuametisse koos teiste paberitega ning maksuameti kantseleitöötaja andis allkirja ümbriku kättesaamise kohta. Ülejäänud dokumendid jõudsid juristideni ja maksuamet vastas kohtule tähtaegselt. 'Kohtukutse kahe silma vahele jäämise puhul oli tegu inimliku eksitusega,' põhjendas Pau.

Kohtusse olid kohale tulnud Tõnis Palts, tema esindajatena advokaadid Ants Karu ja Madis Päts ning tunnistaja Erlike Kumar. Kumar, kes leidis kohtusse tulekuks aega 10kuuse lapse kõrvalt, teeb Pambos Holdingsile raamatupidamist.

Tõnis Palts kommenteeris, et tegi suvel ministrina kehva tööd. 'Oleksin pidanud maksuametiga poole aasta jooksul hakkama saama,' ütles Palts.

Kohtuistungid kokku 7000kroonise trahvi määramise õigsuse üle lükkusid 27. jaanuarile.

Hetkel kuum