17. veebruar 2004 kell 13:43

Venemaa sanktsioonid Läti majandust ei kahjustaks

Venemaa võimalikud majandussanktsioonid Läti vastu riigi majandust oluliselt ei kahjustaks, usub Läti Vabariigi suursaadik Moskvas.

?Juba ammu toimub enam kui 60% meie kaubavahetusest Euroopa riikidega,? ütles Normans Penke täna Moskvas antud pressikonverentsil, vahendab Delfi Läti portaal. ?Venemaa on väike partner, ehkki võimalused oleksid suured.?

Saadik lisas, et ?kui sanktsioonid ka tuleksid, siis Läti majandus sellest ei kannataks, sest Läti ei ole Venemaast sõltuv.?

11. veebruaril toetas Venemaa riigiduuma ettepanekut kaaluda Läti vastu muuhulgas majandussanktsioonide kehtestamist. Seda seoses Lätis hiljuti vastu võetud haridusseadusega, mis seab piirangud venekeelsele kooliharidusele Lätis. Interfaxi teatel plaanib Venemaa Läti venekeelse elanikkonna probleemide lahendamise siduda Venemaa ja Euroopa Liidu vahel kehtiva partnerluslepingu laiendamisega Lätile.

Hetkel kuum