Heidit Kaio • 25. veebruar 2004 kell 12:39

Rahvaliit nõuab kaitset Eesti kroonile

Rahvaliit nõuab, et ülemineku kroonilt Eurole kiidaks heaks rahvas rahvahääletusel.

Rahvaliit kiitis tänasel erakonna volikogu istungil heaks partei Euroopa Parlamendi valimiste platvormi ja loosungi.

Rahvaliit teatas, et nõuab kaitset Eesti Kroonile. 'Rahvaliit iseseisva Eesti rahva huvide kaitsjana nõuab, et otsustuse Euroopa Liidu majandussuhete Eesti huvidele vastavuse ja eurole ülemineku vajalikkuse kohta langetaks kõrgeima võimu kandjana rahvas rahvahääletusel. See tähendaks, et riik usaldab oma rahvast, sest ainult nii saab rahvas riiki usaldada,' teatas Rahvaliit.

Rahvaliidu andis välja avalduse, kus teatas, et 'Eesti saab ja tohib oma kroonist loobuda aga ainult tingimustel, kus on tagatud Eesti iseseisvus. Eurole üleminekul peab olema tagatud Euroopa kasvu- ja stabiilsuspakti nõuete täitmine kõigi riikide poolt.'

Hetkel kuum