SLÕL: leedulased kavandavad Tartusse Eesti suurimat ärikeskust

14. aprill 2004, 09:10

Baltimaade võib-olla kõige rikkamatele ärimeestele kuuluv Leedu firma VP Market plaanib Tartusse Raadi lennuväljale rajada Eesti suurima ärikeskuse.

Kui praegu on Eesti suurim, 50 000ruutmeetrine ostukeskus Tallinnas Ülemistel, siis Tartu põhjapiirile endisele Raadi sõjaväelennuväljale kavandab Leedu firma VP Market väidetavalt koguni 70 000ruutmeetrist ostu- ja meelelahutuskeskust, kirjutab SL Õhtuleht.

«Kõik see, mida siiani on Eestis tehtud, on selle keskuse kõrval lapsemäng,» ütleb projektiga lähedalt seotud, SL Õhtulehelt anonüümsust palunud inimene.

Kuna suurem osa Raadi lennuväljast asub Tartu vallas, meelitab hiigelinvesteeringut Eestisse peamiselt vallavanem Aivar Soop. Ta olla väidetavalt ka Leedu rikkaimate perede, Numaviciuse ja Marcinkeviciuse ärimeestest liikmetega ärikeskuse rajamist juba arutanud.

«Ei tahaks praegu midagi täpsemalt rääkida. Unistusi on igasuguseid,» ütleb Soop napilt. Vallavanema jutust jääb mulje, et mainitud leedulased pole ainsad suured tegijad, kes vallamajas Raadi lennuvälja kohta maad kuulamas on käinud.

Ka Tartu linnapea Andrus Ansip ei taha leedulaste grandioossest plaanist täpsemalt rääkida. «Raadi lennuväli on hea koht ja ükskord tuleb sinna ostukeskus niikuinii,» ütleb ta vaid.

Tartusse plaanitav ärikeskus pidavat sarnanema VP Marketi poolt Leedu suuruselt teise linna Kaunase südamesse rajatava hiiglasliku Akropolisega.

«Praegu ei tahaks veel midagi täpsemalt rääkida,» ütles üks VP Marketi omanikke Gintaras Marcinkevicius SL Õhtulehele läinud nädalavahetusel. Ta palub hiidinvesteeringu kohta täpsemalt pärida teisipäeval, sest siis peaks olema teada. Eile Marcinkevicius enam telefonile ei vastanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing