EPL: Paki teekond internetis kontrollitav

26. aprill 2004, 08:06

Baltic Logistic System Eesti AS (BLSE) käivitas süsteemi, mis võimaldab internetis kontrollida riigisisese paki teekonda ja kättesaamise kellaaega.

Samuti saab klient veenduda internetis, millised punktid on teel olev pakk juba läbinud, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Alates aprillist on triipkoodiga varustatud paki kogu teekond internetis kliendile nähtav. Alates paki üleandmisest kuni kättesaamiseni on kõik minuti täpsusega jälgitav,? ütles BLSE müügijuht Tarmo Tael.

Paki vastuvõtmisel varustab BLSE selle triipkoodi ja numbriga. Kliendil on võimalik selle numbri abil jälgida internetis kellaajaliselt paki teekonnal läbitud punkte. Lisaks skaneeritakse ja pannakse vastavale interneti koduleheküljele ka üleandmise akt. Soovi korral saab klient kasutajatunnuse ja parooli abil kontrollida ka vastuvõtja nime, allkirja ja täpset kellaaega.

Taela sõnul on paki üleandmise hetke täpne fikseerimine vajalik juhtudel, kui dokumentide esitamise tähtaeg on kellaajaliselt väga tähtis. ?Näiteks riigihangetes või projektikonkurssidel suhtutakse täpsusesse väga karmilt, ja kui paki saabumise ajaks on märgitud tund lubatust hiljem, kõrvaldatakse see konkursilt,? lisas ta.

Eesti Post loodab samasuguse üle-eestilise süsteemi käivitada tänavu sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing