4. mai 2004 kell 15:14

Facio Ehitus rekonstrueerib Keila hüdroelektrijaama

Täna sõlmis Eesti Energia riigihanke konkursi võitja Facio Ehituse ASiga lepingu Keila-Joa hüdroelektrijaama rekonstrueerimiseks.

15,3 mln krooni eest renoveerib Facio Ehitus kõik hüdroelektrijaama rajatised, taastab muinsuskaitse aluse veski ning paigaldab uued hüdroenergia tootmise seadmed, teatas Eesti Energia. Tööde hind sisaldab käibemaksu ning hüdroelektrijaam peab valmima 20. jaanuariks tuleval aastal.

Keila-Joale tuleb täisautomaatne hüdrojaam, kus nagu Linnamäelgi kohapealset töötajaskonda pole.

?Taastatud hüdroelektrijaam koos sealsete mõisaansamblitega võiks kujuneda vaatamisväärsuseks, kus saab muuhulgas perega nädalalõppu veetmas käia ja ekskursioone korraldada,? ütles Eesti Energia taastuvenergia direktor Martin Kruus.

Järgmise taastuvenergia objektina on Eesti Energial plaanis renoveerida Põltsamaa hüdroelektrijaam.

Hetkel kuum