21. mai 2004 kell 11:00

Tööhõiveamet otsib puuetega inimestele töökohti

Tööhõiveamet teatas, et otsib puuetega inimesi tööle palkavaid ettevõtteid, kellele palkamisega seotud lisakulutusi hüvitada.

Tööandjale sobiva töötaja leidmisel selgitatakse välja tööandja ootused töötaja suhtes, hinnatakse vaba töökohta, antakse teavet arvelolevatest tööotsijatest ning juhendatakse tööülesannete ja töökohtade kohandamisel ning leitakse võimalused lisakulutuste rahastamiseks, selgitas tööhõiveamet.

Alates veebruarikuust töötab igas maakonna tööhõiveametites konsultant-juhtumikorraldaja, kes vahendab puudega tööotsijaid. Juhtumikorraldaja ülesanne on leida tööandjale sobiv tööjõud ning puuetega inimesele just talle sobiv ametikoht.

Tööhõiveameti partneriteks puuetega inimesete töölepaigutamisel on oodatud kõik tööandjad, kohalikud omavalitsused, perearstid, taastusalased kutsekeskused, Puuetega Inimeste Koja liikmed, maavalitsuste sotsiaal- ja tervishoiuosakonnad ja pensioniametid, lisas tööhõiveamet oma teates.

Hetkel kuum