Ülo Toomsalu • 7. juuni 2004 kell 6:05

EPL: Laopõlengu ümbruses levisid mürgised gaasid

Maardus laupäeval laohoones toimunud tulekahju tagajärjel levisid ümbruskonnas toksilised gaasid.

Esialgsetel andmetel inimesed tervisekahjustusi siiski saanud pole, kirjutab Eesti Päevaleht.

Laupäeva hommikul süttinud ligi saja meetri pikkust silikaattellistest angaari kasutas AS Mast vanade õlide, värvide, kemikaalide ja masuudi hoidmiseks.

Keskkonnauuringute keskuse juhatuse esimees Enn Otsa nimetas juhtunut õnnelikuks õnnetuseks. ?Politsei käitus õigesti, kui palus inimestel kaugemale minna ja aknad sulgeda,? lausus ta. Keskuse võetud analüüside kohaselt ületas toksiliste aromaatsete ühendite kontsentratsioon saja meetri raadiuses lubatud normi üheteistkümnekordselt. Kokku levis tervisele ohtlik suits kuni kahe kilomeetri kaugusele. Põlengu lõppedes alanes ka reostus.

Otsa lisas, et täna võtavad keskkonnaspetsialistid proove pinnasest ja põhjaveest, takistamaks reostuse liikumist vette.

Päästeameti meeskonnad kustutasid põlengut 14 tuletõrjeautoga, kustutustööd vältasid kokku kümme tundi. Eile õhtuks oli põleng kustutatud, tulekahjust andis lähiümbruses märku vaid ebameeldiva lõhnaga suits.

Hetkel kuum