Ülo Toomsalu • 15. juuni 2004 kell 6:33

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Europarlamendi valimistulemused pidid eile korraga Eestis teatavaks saama, nagu kogu Euroopas kell 23, kuid nii sotsiaaldemokraatidel kui ka Eesti Televisiooni valimisprogrammi juhtidel oli põhiinfo teada juba pool tundi varem.

Reedel pikendas rahandusministeerium ASi Spordiennustus hasartmängu internetis korraldamise tegevusluba. Loodi pretsedent, millele toetudes võivad kasiinod oma äri internetti viia. Virtuaalne kasiino vabastab firma ruuminõude täitmisest ja lauamaksust.

Austraallane Andrew Weerawardane kavandab Eestisse naisteriiete hulgimüügifirma rajamist, esialgsete plaanide kohaselt võib ettevõte tegevust alustada sel sügisel.

Suure tõenäosusega tuleb Tallinnasse Stockmanni kaubamajja sügisel müügile 75 000kroonise jaehinnaga konjak Courvoisier L?Esprit. Tegemist on kalleima konjakipudeliga, mis Eestis eales müügil on olnud.

Postimees:

Vältimatut arstiabi vajav inimene võib jääda tundideks kiirabiautosse, sest haiglates napib erakorralistele patsientidele voodeid ning auto peab kohti otsides raviasutuste vahet sõeluma.

Vana koolimaja erafirmalt ostmisest loobunud Viimsi vald tahab alustada septembris uue, Eesti seni kalleima koolihoone ehitust Randvere tee äärse pankranniku alla, mis võib maksma minna üle 160 miljoni krooni.

Valitsusliit kavatseb anda hiljemalt neljapäeval Riigikogu menetlusse kohaliku omavalitsuse korralduse seadust muutva eelnõu, mis võtab omavalitsustelt õiguse luua munitsipaalpolitseid.

Tallinna Kristiine linnaosa vanem Lauri Laasi vallandas oma asetäitja Ülari Tiitsi, sest too jätkas linnaametnikuna varahaldusega tegeleva erafirma juhtimist, millelt linnaosavalitsus tellis ka kahe Kristiine sotsiaalkorteri remondi.

SL Õhtuleht:

Vanglas istuva ekspankurist kohtualuse Andres Bergmanni vanemad ja elukaaslane tassisid Tartus Jaama tänava villast minema lilled ja hoovist kilekasvuhoone. Maha jätsid nad Polarise reklaamtahvli ja mitu kasti kraapimata kiirloteriipileteid.

Kahel järjestikusel nädalavahetusel on vargad Ida-Virumaal masti otsas katki lõiganud ja ära viinud Balti Elektrijaamast väljuvaid kõrgepingejuhtmeid.

Hetkel kuum