Andres Kärssin • 3. august 2004 kell 8:13

MicroLinki 2003/2004 kasum kasvas rekordilise 350,5 miljoni kroonini

Balti suurim IT teenuste ja lahenduste firma MicroLink lõpetas juulist juunini kestva 2003/2004 majandusaasta 350,5 miljoni kroonise auditeerimata kasumiga.

Ettevõtte teatel sisaldab tulemus endas detsembris 2003 Delfi portaalide müügist ja mais 2004 telekommunikatsiooniseadmete tootja SAF Tehnika börsileviimisest teenitud kasumit.

'Tegu oli MicroLinki jaoks ülieduka aastaga. Kõik kolm tegevusala: IT teenused, SAF Tehnika ja Delfi kasvasid ning olid kasumis,' ütles MicroLinki juhatuse esimees Janis Bergs. 'Saime hea kasumi kahe mittepõhitegevusala, SAF Tehnika ja Delfi müügist, samal ajal kui IT teenuste ja lahenduste osa teenis üle 12,5 miljoni krooni kasumit.'

Bergsi sõnul keskendub nüüdsest MicroLink vaid IT teenuste ja lahenduste pakkumisele suurtele ja keskmistele korporatiivklientidele kogu Baltikumis.

MicroLinki äride käive IT teenuste ja lahenduste, SAF Tehnika ja Delfi osas kasvas sel majandusaastal võrreldes eelmisega 15%. MicroLinki auditeerimata konsolideeritud käive 2003/2004 majandusaastal oli 819,9 miljonit krooni, mis juunis 2003 toimunud PC-tootmise müügi tõttu oli 8% vähem, kui 2002/2003 majandusaastal.

MicroLinki auditeerimata konsolideeritud kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli 136,1 miljonit krooni, olles 65,7 miljonit krooni parem, kui eelneval aastal.

Kõige kiiremini kasvas MicroLinki IT teenustest ärirakenduste äriliin (73% kasv võrreldes 2002/2003 andmetega), millele järgnesid kesksüsteemid ja serverihaldus (66% kasv), IT koolitus (12% kasv) ja andmeside ning võrguteenused (10% kasv).

Aastane käibekasv oli suurim Leedus, ulatudes 54%-ni. Suurimaks kasvu allikaks olid ärirakendused, kus suurimad projektid käivitusid Leedu Raudtees ja SBA grupis. Läti käive kasvas aastaga 31%, eelkõige tänu SAF Tehnika kiirele kasvule. Eesti käive vähenes aastaga PC-tootja MicroLink Arvutite müügi tõttu 23%.

Keskmine töötajate arv MicroLink grupis oli finantsaastal 635 töötajat. Viimases kvartalis, peale Delfi ja SAF Tehnika müüki, oli MicroLinki töötajate arvuks 535 inimest. Neist 268 olid Lätis, 173 Eestis ja 94 Leedus.

MicroLink avaldab lõplikud auditeeritud finantsandmed peale auditeerimise lõppu sel sügisel.

MicroLinki eesmärk on pakkuda oma klientidele kõigi nende IT operatsioonide halduse ja arenduse alaseid teenuseid. MicroLinki tegevusaladeks on sealjuures IT infrastruktuuritoodete müük, tarkvaraarendus, ärirakendused, IT koolitus, andmeside ja võrguteenused, serverikeskused, süsteemihaldus, lõppkasutaja tugi ja kontorisisese arvutipargi hooldus.

MicroLinki ettevõteteks on Eestis MicroLink Eesti, Lätis MicroLink Latvia ja Baltijas Datoru Akademija, Leedus MicroLink Data, Fortech IT ja MicroLink Netcoms ja Valgevenes MicroLink Sistemi.

Hetkel kuum