• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõnis Oja - vääriskiviteadlasest börsianalüütik

  Nafta ja kuld on teemad, millest Äripäeva börsitoimetuse juht Tõnis Oja on valmis igal ajal kirjutama. Nii valdkonna spetsialistid kui ka ajakirjanikud tunnistavad, et Tõnis on Eesti meedias ainus naftaekspert.
  Tänu Tõnise initsiatiivile hakkas Äripäev järjepidevalt jälgima nafta maailmaturuhindu, mis tõi lõpu bensiinihinna manipulatsioonidele 1990. aastate lõpus. Äripäeva raadiosaadetes ja igapäevase lehe kokkupanekul jagub tal häid ideid ja hüva nõu ka börsivälistel teemadel.
  Kolleegide seas on Tõnise töökus, lai silmaring ja mõõdukalt skeptiline hoiak kõrges hinnas. Kui viskab nalja, siis mõnusalt ja teravalt. Kes teda ei tunne, võib ehmuda. Kes tunnevad, provotseerivad talt ise aasimist.
  Börsitoimetaja Annika Matsoni arvates on Tõnis tõeline tiimijuht, suunab ja aitab, kui tarvis. Matsoni meelest on ta ehk vahel liigagi tagasihoidlik, ei suru oma arvamust peale, ehkki võiks.
  Toimetuse naispere tunneb Tõnises aga hoopis teist tahku - ta võiks öelda ilmeksimatult, mis masti kivi ehtes särab. Kaheksandat aastat Äripäevas börsianalüütiku ja ajakirjaniku ametit pidav Tõnis on Eestis üks neljast gemmoloogist, kes rahvusvaheliselt tunnustatud ja diplomeeritud. Ta on Briti Gemmoloogia Assotsiatsiooni tegevliige, kuulub Eesti Geoloogiaseltsi asutajate hulka ning loodusuurijate seltsi.
  Pea sama kaua, kui Tõnis on kirjutanud keerulisest börsimaailmast lihtsas emakeeles, on ta õpetanud kunstiakadeemia tudengitele kiviõpetust. Armastus vääriskivide vastu peegeldub ka ajakirjale Visioon kirjutatud artiklites ning raamatus "Väike vääriskiviraamat".
  Äripäeva bridEiklubi Tõniseta hakkama ei saa. Personalijuht Malle Heerde kiidab jäägitut pühendumist hobile. "Ta on tõeline vana kooli mees. Usaldusväärne, peab kokkuleppeid, on sõbralik ja abivalmis," on Heerde veendunud.
  Tõnise Viimsi-kodu pakub aegajalt sõpruskonnale hubast paika, kus segamatult bridEi mängida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.