Peeter Raidla • 25. oktoober 2004 kell 7:57

Vormel 1: Räikköneni trahviti ohtliku sõidu eest boksiteel

Brasiilia GP teise kohaga lõpetanud Kimi Räikkönen (McLaren) peab maksma 10 000 dollarit trahvi, kirjutas Sportnet viitega Reutersile.

Nimelt oli Räikkonen põhjustanud kohtunike arvates boksiteel ohtliku olukorra. Samasugusel põhjusel trahviti ka Nick Heidfeldi (Jordan).

Esikoha eest heidelnud Räikkönen ja Juan Pablo Montoya (Willimas) keerasid koos rehvivahetusse, kusjuures soomlane oli kolumbialasest eest. Boksis lõpetasid aga Williamsi mehhaanikud tegevuse veidi kiiremini kui nende McLareni kolleegid.Kui Räikkönen keeras tagasi väljasõiduteele, sattus ta täpselt kõrvuti Montoya masinaga. Noor soomlane järgi ei andnud ja õnneks mahtusid kaks sõiduvahendit paralleelselt liikuma. Kuna Räikkönen sattus rajale tagasi keerates sisekurvi, pääses ta konkurendist taas ette.

Pikalt McLareni leeris rõõmu siiski polnud, sest esimeses kurvis oli Räikkönen pidurdamisel liiga ettevaatlik ja hästi tuules püsinud Montoya möödus ning paljuski tänu sellele manöövrile sai ka võidusõidul esikoha.

Hetkel kuum