• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Test avab varjatud omadusi

  Intervjuu käigus saadud pilti kandidaadist täiendavad testid, mida annavad lisainformatsiooni või juhivad tähelepanu mõnele isiksuseomadusele. Näiteks jõuavad konkursivoorudes sageli edasi jutukad, energilised ja hea suhtlusoskusega kandidaadid, kelle esinemisoskus loob neist parema mulje, kui nad tegelikult on. Selliste inimeste testitulemused võivad näidata omadusi ja isiksusekülgi, mis intervjuus välja ei tule. Testimise miinuspoolena võib välja tuua liigse usu testi tulemustesse ning tõlgendusvead testide analüüsimisel.
  Üheks testi usaldusväärsuse näitajaks on tema pikk kasutusaeg. Test pole mobiiltelefon, mille viimane mudel on hetkel parim. Need testid, mis on värskelt turule jõudnud ning levivad kiiresti firmade personaliosakonda, ei ole sugugi alati kõige paremad. Aeg näitab, kas test konkreetses keskkonnas ka töötab ning kas ta mõõdab just seda, milleks ta mõeldud on. Samuti võimaldab testi pikk kasutamisaeg seda pidevalt parandada, täpsustades küsimusi ja norme, mis sobivad just Eesti inimeste mõõtmiseks.
  Testitulemuste analüüsijal peaksid olema baasteadmised psühholoogiast ning ülevaade isiksusest ja selle toimemehhanismidest.
  Autor: Inga Pillet
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.