Reederid pöörduvad Tallinna Sadama hinnatõusu pärast ELi konkurentsiameti poole

03. november 2004, 13:13

Euroopa Liidu Laevaomanike Liidu (ECSA) laevanduspoliitika komitee toetab Tallinna Sadama hinnatõsu plaani arutamist ELi Konkurentsi peadirektoraadis.

Eesti Laevaomanike Liidu (ELL) vastava märgukirja esitas tänasel istungil komiteele ECSA direktorite nõukogu liige, ELL president Toivo Ninnas. Siinsed reederid protestivad Tallinna Sadama kõrgete maksude vastu, mainides, et suurte sadamaksude tulemusena on Tallinna sadama rentaablus ligi 50%.

'Kui makse praegusele tasemele tõsteti, põhjendas Tallinna sadam seda kui ajutist abinõu, et rahastada reisiterminaalide ehitamist. Laevaomanike arvestuste kohaselt on terminaalid end juba ammu ära tasunud ja toodavad kasumit Nüüdne kavatsus tõsta järjekordselt sadamamakse on lubamatu, sest juba praegu on need Euroopa kõrgemad. See pärsib laevanduse arengut ja ka Tallinna sadama enda konkurentsivõimet,' seisab märgukirjas.

Laevaomanike sõnul puudub Eestis igasugune laevanduse riigiabi nagu see on meie naabritel - Soomel, Rootsil, Leedul. Vaatamata sellele ehitavad laevaomanikud uusi laevu (nt. Tallink), millega luuakse vähemalt 500 töökohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing