Romet Kreek • 29. november 2004 kell 22:00

Mandatum soovitab olla Nokia aktsia suhtes ettevaatlik

Viimaste nädalate dollari järsk langus euro suhtes ohustab Nokia neljanda kvartali käibeprognoosi (8,4?8,6 mld eurot).

?Kui dollar jääb praegusele tasemele või langeb edasi, soovitame investoritel olla lähinädalatel ettevaatlik Nokia aktsia suhtes,? kirjutas analüütik.

14. oktoobril, kui Nokia andis käibeprognoosi, maksis euro 1,23 dollarit. Nüüd maksab euro umbes 1,32 dollarit. Pool Nokia käibest on dollaris või dollariga seotud valuutade põhine (nt Hiina ja Malaisia). Dollari keskmise kursi võimalik 4,5protsendiline langus tähendaks 2,2?2,3protsendilist survet Nokia neljanda kvartali käibele.

Analüütiku hinnangul ei saa välistada Nokialt käibehoiatust tuleva aasta jaanuaris. Seoses valuutakursi efektiga võib Nokia neljanda kvartali käibeks kujuneda 8,2?8,4 mld eurot võrreldes Nokia enda 8,4?8,6 mld eurose ootusega.

?Kuna me ei usu, et Nokia prognoosib euro-dollari kurssi allesjäänud neljandaks kvartaliks, ei pruugi Nokia käibehoiatust anda enne jaanuari,? kirjutas analüütik.

Hetkel kuum