2. detsember 2004 kell 8:09

Euroopa ja Jaapani keskpangad vaevad interventsiooni

Jaapan ja Euroopa Keskpank on arutanud võimalikku ühist interventsiooni valuutaturul kui dollari kiire nõrgenemine jeeni ja euro suhtes jätkub.

Nii on ajalehele Financial Times eile kinnitanud Jaapani rahandusministeeriumi ametnikud, kirjutab leht.

Allikad ei avaldanud, mida Euroopa Keskpank vastas, kuid ütlesid, et eurotsoonis on kujunenud ühine arvamus, et euro tugevnemine hakkab juba kahjustama Euroopa majanduse väljavaateid. Pank FT-le kommentaari ei andnud.

Jutud võimalikust interventsioonist jätkavad Jaapani püüdeid dollari langust verbaalsete vahenditega pidurdada. Kolmapäeval ütles Jaapani rahandusministeeriumi rahvusvaheliste küsimuste aseminister Hiroshi Watanabes, et ?kui dollar ainult langeb on täiesti loomulik, et Jaapan ja Euroopa samme astuvad.?

Hetkel kuum