• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanamuusik Mustonen barokib ja d?ässib

  Kui Andres Mustonen saab laval kokku d?ässimuusikutega, siis ei tea iial, milliseid pöördeid võtavad meloodiad, mida vanamuusik omatahtsi painutama hakkab.
  Tõelise visionäärina oskab Mustonen sulatada sajanditekaugused pealtnäha erimeelsed muusika traditsioonid ja tõekspidamised. Kokku hakkavad sobima instrumendid, mida tavaliselt laval koos ei kuule. Välja tuleb põnev ja ainulaadne tohvabohu, millest suurem osa sünnib just kontserdisaalis.
  D?ässiprojektidega varemgi publikut hullutanud Hortus Musicuse juht on selleks korraks enda ümber koondanud suure kogemuste pagasi ja laia silmaringiga head kolleegid ? viola da gamba mängija Peeter Klaasi, klahvpillimängija Ivo Sillamaa ? ning d?ässigurud ? löökriistamängija Tanel Rubeni ja kontrabassisti Taavo Remmeli.
  ??Vivaldi ba-rockib? tuleb efektne, reibas ja hoogne barokk-rokk-d?äss,? kirjeldas löökpillimängija Tanel Ruben pärast esimest proovi. Kvintett viib ellu Mustoneni fantaasiad, lisades omalt poolt isikupäraseid nüansse, mida võimaldab rohke soleerimisruum.
  ?Eks see ole väga keskaegne muusika, millele me kontrabassistiga anname kaasaegse rütmi. Samas on selles ka palju sarnast d?ässitraditsioonidega, sest on teemad, konkreetne algus ja lõpp, vahepeal palju improviseerimisruumi,? räägib Ruben.
  Peale keskaegsete palade kuuleb kontserdil vanamuusikute ja d?ässimeeste ühiseid tõlgendusi tangokuninga Astor Piazzolla loomingust.
  Kui suur osa muusikast hakkab tavaliselt särama just tänu pikale koostööle ja harjutamisele ning hea tulemus jõuab ka plaadile, siis esmaspäevaõhtune kvintett läheb ajalukku kontserdiga, millest ei jää rohkemat jälge kui vaid kohalolnute kogemus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Kuidas müüa 10 miljoni eest linnumaju, mida veel olemas ei ole Uus lugu sarjast "Suured väikesed"!
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
EVEA: riigilõivude tõstmine on küüniline idee eriti halval ajal
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.