• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanamuusik Mustonen barokib ja d?ässib

  Kui Andres Mustonen saab laval kokku d?ässimuusikutega, siis ei tea iial, milliseid pöördeid võtavad meloodiad, mida vanamuusik omatahtsi painutama hakkab.
  Tõelise visionäärina oskab Mustonen sulatada sajanditekaugused pealtnäha erimeelsed muusika traditsioonid ja tõekspidamised. Kokku hakkavad sobima instrumendid, mida tavaliselt laval koos ei kuule. Välja tuleb põnev ja ainulaadne tohvabohu, millest suurem osa sünnib just kontserdisaalis.
  D?ässiprojektidega varemgi publikut hullutanud Hortus Musicuse juht on selleks korraks enda ümber koondanud suure kogemuste pagasi ja laia silmaringiga head kolleegid ? viola da gamba mängija Peeter Klaasi, klahvpillimängija Ivo Sillamaa ? ning d?ässigurud ? löökriistamängija Tanel Rubeni ja kontrabassisti Taavo Remmeli.
  ??Vivaldi ba-rockib? tuleb efektne, reibas ja hoogne barokk-rokk-d?äss,? kirjeldas löökpillimängija Tanel Ruben pärast esimest proovi. Kvintett viib ellu Mustoneni fantaasiad, lisades omalt poolt isikupäraseid nüansse, mida võimaldab rohke soleerimisruum.
  ?Eks see ole väga keskaegne muusika, millele me kontrabassistiga anname kaasaegse rütmi. Samas on selles ka palju sarnast d?ässitraditsioonidega, sest on teemad, konkreetne algus ja lõpp, vahepeal palju improviseerimisruumi,? räägib Ruben.
  Peale keskaegsete palade kuuleb kontserdil vanamuusikute ja d?ässimeeste ühiseid tõlgendusi tangokuninga Astor Piazzolla loomingust.
  Kui suur osa muusikast hakkab tavaliselt särama just tänu pikale koostööle ja harjutamisele ning hea tulemus jõuab ka plaadile, siis esmaspäevaõhtune kvintett läheb ajalukku kontserdiga, millest ei jää rohkemat jälge kui vaid kohalolnute kogemus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Suur ülevaade: analüütikud näitavad rohelist ja punast tuld just neile Balti börsi aktsiatele
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Eelmise aasta eufooriline meeleolu ja ahnus aktsiaturgudel on asendunud kohati hirmuga. Kogenumad investorid piiluvad häid ostukohti, analüütikute pakutud hinnasihid on üks viis, kuidas aktsiaid portfelli juurde noppida.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.