Tõnis Arnover • 28. juuni 2005 kell 8:01

Internetihasartmängufirma börsile viijad teenisid 23,5 miljardit krooni

Internetis hasartmänguvõimalusi pakkuv Partygaming on suurim noteeritav firma pärast neli aastat tagasi lõhkenud börsimulli.

Kaheksa aastat tagasi loodud Partygaming on registreeritud Gibraltaril ja selle eelmise aasta kasum oli 4,7 miljardit krooni, kirjutas Reuters.

Firmal on neli põhiomanikku: arvutiprogrammide arendaja hindu Anurag Dikshit, abielupaar Ruth Parasol ja Russ DeLeon ja turundusjuht Vikrant Bhargava. Firma börsileviimise käigus teenisid nad aktsiate müügiga 23,5 miljardit krooni.

Firma suurim tõmbenumber on internetipokker, mida maailmas saab korraga mängida kuni 70 000 inimest. Umbes 90% pokkerimängijaist on USAs. Nüüd soovib firma suurendada klientide arvu Euroopas ja Austraalias.

Partygamingu aktsiad märgiti kolmekordselt üle ja esmaspäevast, kui selle aktsiaga alustati tehinguid, on see selgelt tõusnud. Firma börsiväärtus on 117 miljardit krooni, mis tähendab, et ta kuulub prestiižikasse FTSE 100 indeksisse.

Hetkel kuum