TeliaSonera pakub Läti riigile Lattelekomi ja LMT eest liiga väikest summat

TeliaSonera pakkumine Läti fiks-sideoperaatori Lattelekomi enamusosaluse ja mobiilsideoperaatori LMT 28protsendilise osaluse eest on liiga madal.

Balti riikide ingliskeelsete majandusuudiste kanal BBN vahendab, et Läti Parex Banka analüütiku Arnis Celminsi hinnangul on TeliaSonera pakutav hind firmade eest liiga väike.

Rootsi-Soome telekomihiid TeliaSonera mainis 274 miljonit eurot (4,3 mld kr) läbirääkimiste baasina 51 protsendi Läti riigi osaluse eest Lattelekomis ja 168 miljonit eurot (2,6 mld kr) 28protsendilise osaluse eest LMT-s.

Celmins märkis, et arvestades mõlema firma turuosa ja kasumikasvu potentsiaali, peaks TeliaSonera poolt makstav hind olema kõrgem. Ta ootab, et 28protsendiline osalus LMT-s tuleks riigil müüa vähemalt 400 miljoni euro (6,2 mld kr) eest.

Hetkel kuum