Ülo Toomsalu • 20 oktoober 2005

PM: Volikogu juht tegi linna kulul valimisreklaami

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut laskis erakonnakaaslastele saata enda valimisreklaame, jättes 381 kirja postituskulud linna kanda.

Tallinna linnavolikogu postitemplit kandvas ümbrikus oli kaks valimismaterjali: Toomas Vitsuti näopildi ja kandidaadinumbriga kokkuvolditav lauakalender ning Euroopa Parlamendi liikme, Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest eksliikme Siiri Oviiri kaaskiri, kus ta soovitab erakonnakaaslastel hääletada just Vitsuti poolt, kirjutab Postimees.

Tallinna linnavolikogu kantselei juhataja Hilja-Anne Merzin ehmatas kantselei templiga Vitsuti valimisreklaamiga täidetud ümbrikku nähes. Punane tempel ümbrikul tähendab, et postikulud kannab kantselei.

«See poleks küll tohtinud kantselei markeeringuga välja minna,» tõdes ta ümbrikut uurides. «Kahetsusväärne, et nii on juhtunud. Põhimõtteliselt ei peaks olema võimalik saata kantselei templiga erakirju isegi mitte siis, kui need hiljem kinni maksta.»

Merzini sõnul peaks kantselei kuludega kirju postitav sekretär olema kursis, mis on kirja sisu.

Linnavolikogu kantselei dokumendiosakonna juhataja Marii Viks aga selgitas, et sel korral oli Vitsut tulnud ja palunud juba suletud kirjade paki markeerimismasinast läbi lasta ning postitada. Registreerimisele need kirjad ei läinud.

Eile väidetavalt koosolekute ja kohtumistega tihedalt hõivatud olnud Toomas Vitsutiga Postimehel ühendust saada ei õnnestunud, küll vahendas linnavolikogu kantselei avalike suhete nõunik Georg Pelisaar volikogu esimehe selgitusi.

«Vitsuti sõnul maksab ta kohe kantseleile raha kirjade postitamise eest ära, kui raamatupidaja summa ütleb. Vitsuti sõnul pole ta kordagi mõelnud, et need kirjad peaksid välja minema kantselei kuludega,» edastas Pelisaar. «Vitsut selgitas veel, et kirjade postitamisega oli kiire ning ta ei jõudnud nendega tegeleda ja palus need saata sel viisil.»

Hetkel kuum