ÄP fototoimetus • 7. november 2005 kell 22:00

Kontserdikorraldajad pole rahul kontsertide 18protsendise käibemaksuga

Kontserdikorraldajate hinnangul annaks Eesti turu väiksust ning tarbijate hinnatundlikkust arvestades käibemaksu tõstmine tõsise tagasilöögi Eesti kultuurile. Nende ettepanek on ühtlustada kontserdi- ja teatripiletite maksumäär 5protsendisena.

Eesti Kontserdikorraldajate Liit pöördus eelmisel nädalal avaldusega Riigikogu rahanduskomisjoni, kultuurikomisjoni, rahandusministeeriumi ja kultuuriministeeriumi poole. Kontsertide ja etenduste korraldamist soodustatakse liidu andmetel madalama käibemaksuga Prantsusmaal, Saksamaal, Inglismaal ja Iirimaal ning naabermaades Rootsis, Soomes, Lätis ja Leedus.

Seni on meelelahutusfirmad käibemaksu teemat erinevalt lahendanud. Kontserdikorraldusfirma BDG eesotsas Peeter Rebasega korraldas näiteks oktoobris Phil Collinsi kontserdid MTÜ Raekoda Kuussada kaudu ega pidanud tasuma piletitelt 18% käibemaksu. Lauri Laubre vaidleb kohtus maksupettuse asjus, mida maksuamet talle süüks paneb seoses ammu toimunud kontsertide piletite maksustamisega.

Autor: ÄP

Hetkel kuum