• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kontserdikorraldajad pole rahul kontsertide 18protsendise käibemaksuga

  Kontserdikorraldajate hinnangul annaks Eesti turu väiksust ning tarbijate hinnatundlikkust arvestades käibemaksu tõstmine tõsise tagasilöögi Eesti kultuurile. Nende ettepanek on ühtlustada kontserdi- ja teatripiletite maksumäär 5protsendisena.
  Eesti Kontserdikorraldajate Liit pöördus eelmisel nädalal avaldusega Riigikogu rahanduskomisjoni, kultuurikomisjoni, rahandusministeeriumi ja kultuuriministeeriumi poole. Kontsertide ja etenduste korraldamist soodustatakse liidu andmetel madalama käibemaksuga Prantsusmaal, Saksamaal, Inglismaal ja Iirimaal ning naabermaades Rootsis, Soomes, Lätis ja Leedus.
  Seni on meelelahutusfirmad käibemaksu teemat erinevalt lahendanud. Kontserdikorraldusfirma BDG eesotsas Peeter Rebasega korraldas näiteks oktoobris Phil Collinsi kontserdid MTÜ Raekoda Kuussada kaudu ega pidanud tasuma piletitelt 18% käibemaksu. Lauri Laubre vaidleb kohtus maksupettuse asjus, mida maksuamet talle süüks paneb seoses ammu toimunud kontsertide piletite maksustamisega.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.