Rootsi investeerimisfond Askembla tõusis Sportlandi-keti omanikeringi

03. veebruar 2006, 14:02

Sportland Internationali Groupi aktsiakapitali suurendamine tõi Eesti suurima spordikaupade keti omanikeringi Rootsi investeerimisfond Askembla.

Sportlandi teatel toimus täna ettevõtte aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mis otsustas suurendada aktsiakapitali ning emiteerida uusi aktsiaid suunatuna finantsinvestoritele Askembla Growth Fund Kommanditbolagile ja Jens Schröderile.

Jens Schröder on riskikapitaliettevõtte Askembla Asset Management AB nõukogu liige ja osaleb antud tehingus erainvestorina.

Askembla Growth Fund Kommanditbolag ja Jens Schröder tasuvad uute aktsiate eest kokku ligikaudu 80 miljonit Eesti krooni.

Askembla Asset Manage­menti partner Hanno Riismaa ütles, et Sportlandi aktsiakpitali suurendamise järgselt kuulub Askemblale ja Schröderile 26% ettevõttest, ülejäänud aktsiad jagunevad poeketi asutajate Anti Kalle ja Are Altraja vahel.

Riismaa ütles fondi uut investeeringut kommenteerides, et Sportland on juba tegutsemas Venemaal ja liikumas Ukraina turule - need on huvitavad piirkonnad. 'Tahame ise järgmised investeeringud teha otse Venemaale ja Ukrainasse,' ütles seni Baltimaadest Eesti ja Läti keskmise suurusega firmadesse investeerinud fondi siinne esindaja.

Sportlandi teatel jätkab ettevõte uute kaasatud vahendite abil laienemiskava kohaselt investeerimist nii Baltikumis, Venemaal, Soomes kui ka uue riigina sihikule võetud Ukrainas. Kaasatav kapital tugevdab oluliselt ettevõtte omakapitalibaasi ning loob paremad eeldused ettevõtte strateegia elluviimiseks.

Seoses aktsionäride ringi laiendamisega ja Sportlandi juhtimispõhimõtete muutmisega kutsuti juhatusest tagasi Anti Kalle ja Are Altraja. Juhatus jätkab üheliikmelisena - juhataja Üllar Jaaksoo.

Nõukogust kutsuti tagasi Anneli Jakobi, Renna Järvalt ning Rainer Tops. Uuteks nõukogu liikmeteks otsustati valida senised juhatuse liikmed Anti Kalle ja Are Altraja. Samuti saab nõukogu liikmeks Jens Schröder.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing