Moskvas toimub Eesti-Vene kaubanduse kontaktpäev

15. veebruar 2006, 15:49

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo avas täna Eesti suursaatkonnas Moskvas Eesti-Vene kaubanduse kontaktpäeva.

Kontaktpäev toimub 13.–17. veebruaril Moskvas aset leidva rahvusvahelise toidumessi ProdExpo 2006 ajal. Tuiksoo rõhutas avamisel Eesti-Vene kaubandussuhete pikaajalist traditsiooni ning head võimalust taastutvustada maitsvat Eesti toitu Vene turul. “Meie siinse visiidi eesmärgiks on kombata uuesti naaberturgu. Eesti ja Vene firmade vahel koostöö juba käib,” nentis minister.

Ministri avakõnele järgnesid Eestit tutvustavad ettekanded Põllumajandusministeeriumi, (EAS) ja (EPKK) esindajate poolt. Avamise puhuks korraldatud vastuvõtul oli pidulaud kaetud eranditult Eesti päritolu liha-, piima- ning kondiitritööstuse toodanguga.

Lisaks Põllumajandusministeeriumi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajatele võttis kontaktpäevast osa ka Eesti Piimaliit ning ettevõtetest tutvustasid oma tooteid TÜ A-Mari, TÜ Agroberry, AS Kohuke, AS Liviko, AS Onistar, AS Salvest, AS Tallinna Piimatööstus, AS Uvic ja AS VGA Kaubandus.

Moskvas toimus arvult juba 13. ProdExpo, mis on Vene ja Ida-Euroopa suurim rahvusvaheline toiduainetööstuse mess, kus tänavu osales rohkem kui 1400 firmat 61. maalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing