Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  K-Rautakesko investeerib 100 miljonit uude poodi Tallinnas

  Ehituskauba müügiga tegeleva K-Rautakesko tegevjuht Raul Kadaru ütles kinnisvaraarendajaga tehtud kokkuleppele viidates, et ei saa hetkel kommenteerida uue kaupluse rajamisega seonduvat. Samas on ettevõte esitanud Tallinna Kristiine linnaosa valitsusele eskiisprojekti, mille kohaselt kerkib K-Rautakesko müügihall Tammsaare tee ja Tuisu tänava vahel asuvale krundile.
  Linnaosa arhitekt Kaire Koitne ütles, et ligi kolmehektarilisele krundile rajataval kahekorruselisel kauplusehoonel on ehitusalust pinda üle 10 000 ruutmeetri. See on kümnendiku võrra enam kui K-Rautakesko seni suurimal kauplusel Tallinnas Haaberstis. Koitse sõnul tuleb kauplus Tammsaare tee äärde ning paarisajale autole ettenähtud parkla Tuisu tänava poole.
  Kinnisvaraekspert Tallinn OÜ asedirektori Aivar Tomsoni hinnangul võib säärase kauplusehoone maksumuse suurusjärk olla 100 miljonit krooni. "Eks see oleneb sellest, milline on kvaliteet - arvestades suurust 10 000 ruutmeetrit ja suhteliselt linnasisest asukohta, siis ega ainult katusealust ehitata, vaid sihikul on vähe kapitaalsem hoone," tõdes ta.
  Viimasel paaril aastal on suuremad ehituskaubaketid ehitanud kauplusi Tallinnast väljaspool.
  Konkurendi laienemisvõimalusi Tallinna turul hinnates ütles Ehitus Service'i tegevdirektor Mart Vau, et pealinnas on võimalusi piisavalt. "Selline mulje on praegu küll, et siiani on kõige suurem tulu ja turg Tallinnas ning siin peaks olema ruumi veel mõnele suuremale kauplusele," märkis ta, lisades, et ka Ehitus Service plaanib Tallinnas kauplusi juurde teha.
  Vau lausus, et K-Rautakesko uus kauplus korrastab ehituskaubaturgu pealinnas ning eriti võidavad sellest kliendid. "Neil on hea asukoht linna südames, kõige suurem küsimus on juurdepääsu lahendamine," lisas ta.
  Umbkaudu kaks kolmandikku oma valdkonna turust kuulub Eestis neljale suurele tegijale - Ehituse ABC-le, K-Rautakeskole, Espak Grupile ja Ehitus Service'ile.
  Praegu on K-Rautakeskol kaks kauplust Tallinnas ning üks Tartus ja Pärnus, lisaks tegutseb logistikakeskusena varasem Tähetorni pood. Tänavu plaanib poekett ehitada suuremaks ka oma Tartu kaupluse.
  Ehitusmaterjalide, sisustus- ja aiakaupade müüja K-Rautakesko käive suurenes mullu 17% ehk 935,8 miljoni kroonini, ettevõte teenis mullu 30,9 miljonit krooni ärikasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tõnu Mertsina: ettevõtete kasvuväljavaade halveneb
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Kristiina Saal: viis soovitust, kuidas leida meeskonda õiged inimesed
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Täna on viimane päev märkida Coopi aktsiaid
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Vastvalminud Opeli esindus Peetris vahetab omanikku
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.

Olulisemad lood

Lillekasvatajast gasell katsetab kogu aeg: kui läheb nässu, siis läheb nässu
Tootsi Aiandi üks omanikke ja juht Tarvo Alvet katsetab pidevalt uute lilledega. “Mul on alati selline teatud protsent jäänud riskiks, et katsetan ära – tuleb, mis tuleb, kui läheb nässu, siis läheb nässu,” rääkis ta Äripäeva raadiosaates "Kiired ja vihased".
Tootsi Aiandi üks omanikke ja juht Tarvo Alvet katsetab pidevalt uute lilledega. “Mul on alati selline teatud protsent jäänud riskiks, et katsetan ära – tuleb, mis tuleb, kui läheb nässu, siis läheb nässu,” rääkis ta Äripäeva raadiosaates "Kiired ja vihased".

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.