Andres Kärssin • 21 veebruar 2006

K-Rautakesko investeerib 100 miljonit uude poodi Tallinnas

Ehituskauba müügiga tegeleva K-Rautakesko tegevjuht Raul Kadaru ütles kinnisvaraarendajaga tehtud kokkuleppele viidates, et ei saa hetkel kommenteerida uue kaupluse rajamisega seonduvat. Samas on ettevõte esitanud Tallinna Kristiine linnaosa valitsusele eskiisprojekti, mille kohaselt kerkib K-Rautakesko müügihall Tammsaare tee ja Tuisu tänava vahel asuvale krundile.

Linnaosa arhitekt Kaire Koitne ütles, et ligi kolmehektarilisele krundile rajataval kahekorruselisel kauplusehoonel on ehitusalust pinda üle 10 000 ruutmeetri. See on kümnendiku võrra enam kui K-Rautakesko seni suurimal kauplusel Tallinnas Haaberstis. Koitse sõnul tuleb kauplus Tammsaare tee äärde ning paarisajale autole ettenähtud parkla Tuisu tänava poole.

Kinnisvaraekspert Tallinn OÜ asedirektori Aivar Tomsoni hinnangul võib säärase kauplusehoone maksumuse suurusjärk olla 100 miljonit krooni. "Eks see oleneb sellest, milline on kvaliteet - arvestades suurust 10 000 ruutmeetrit ja suhteliselt linnasisest asukohta, siis ega ainult katusealust ehitata, vaid sihikul on vähe kapitaalsem hoone," tõdes ta.

Viimasel paaril aastal on suuremad ehituskaubaketid ehitanud kauplusi Tallinnast väljaspool.

Konkurendi laienemisvõimalusi Tallinna turul hinnates ütles Ehitus Service'i tegevdirektor Mart Vau, et pealinnas on võimalusi piisavalt. "Selline mulje on praegu küll, et siiani on kõige suurem tulu ja turg Tallinnas ning siin peaks olema ruumi veel mõnele suuremale kauplusele," märkis ta, lisades, et ka Ehitus Service plaanib Tallinnas kauplusi juurde teha.

Vau lausus, et K-Rautakesko uus kauplus korrastab ehituskaubaturgu pealinnas ning eriti võidavad sellest kliendid. "Neil on hea asukoht linna südames, kõige suurem küsimus on juurdepääsu lahendamine," lisas ta.

Umbkaudu kaks kolmandikku oma valdkonna turust kuulub Eestis neljale suurele tegijale - Ehituse ABC-le, K-Rautakeskole, Espak Grupile ja Ehitus Service'ile.

Praegu on K-Rautakeskol kaks kauplust Tallinnas ning üks Tartus ja Pärnus, lisaks tegutseb logistikakeskusena varasem Tähetorni pood. Tänavu plaanib poekett ehitada suuremaks ka oma Tartu kaupluse.

Ehitusmaterjalide, sisustus- ja aiakaupade müüja K-Rautakesko käive suurenes mullu 17% ehk 935,8 miljoni kroonini, ettevõte teenis mullu 30,9 miljonit krooni ärikasumit.

Hetkel kuum