2007. a eelarve ei ole üle paisutatud

Aivar Sõerd 15. mai 2006, 00:00

Riigieelarve koostatakse igal aastal vastavalt riigi rahalistele võimalustele, mis kajastuvad rahandusministeeriumi kaks korda aastas tehtavas majandusprognoosis. 2007. a eelarve raamid seab rahandusministeeriumi selle kevade prognoos, mida keegi ebarealistlikuks ei pidanud. Neil, kelle meelest on see siiski liialt optimistlik, soovitame tutvuda Euroopa Komisjoni prognoosiga, mis ennustab Eestile 2007. aastaks veel kiiremat majanduskasvu.

Samuti ei tohi ära unustada, et 18protsendilisest eelarvekasvust räägime me, võrreldes 2006. a kehtiva eelarvega. See on küll vormiliselt, aga mitte sisuliselt õige võrdlus, sest kevadise majandusprognoosi järgi kujunevad 2006. a eelarve tulud oodatust suuremaks, küündides 64,3 miljardi kroonini. See tähendab, et värsketele andmetele tuginedes kasvab eelarve järgmisel aastal 12,7% võrra. Meeles tuleb pidada ka seda, et 2007 algab ELi uus eelarveperiood. Sellest tulenevalt suurenevad märkimisväärselt meie eelarvesse laekuvad välisvahendid, kokku 9 miljardit krooni - üle kahe miljardi rohkem kui tänavu.

Tõsi on aga ka see, et eelarvestrateegias ongi püütud leida lahendusi väga rahamahukatele ja aegade jooksul kuhjunud probleemidele nagu sotsiaalhoolekanne või kiirabi ja kutseõppe rahastamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing