EPL: ETV ja ERi ühendamises palju ebaselgust

03. juuli 2006, 08:20

Eesti Raadio ja Eesti Televisiooni ühinemist hakkab juhtima uue rahvusringhäälingu juhatus, kelle määrab ametisse poliitikutest koosnev nõukogu.

Seda juhul, kui uus ringhäälinguseadus vastu võetakse.

Ettevalmistustöid ühinemise nimel juhib seni ringhäälingunõukogu eesotsas Andres Jõesaarega, koostöös Eesti Raadio(ER) ja Eesti Televisiooni (ETV)juhatustega. Volituse annab neile selleks Riigikogu heaks kiidetud ETV ja ERi arengukava.

”Olukord on keeruline, kui ERi ja ETV juhatuse liikmed peavad nõukogus andma poliitikutele aru sellest, kuidas on eetris poliitkuid kritiseerivad saated,” ütles Jõesaar välja ringhäälinguseaduse peamise probleemküsimuse. Samas on nõukogu pädevust vähendatud võrreldes sellega, mis seaduses praegu kirjas on.

Kui kehtiva seaduse järgi kuulub ringhäälingunõukogu pädevusse raadio ja televisiooni programmide arvu üle otsustamine, siis uue töös oleva eelnõu järgi jääks see Riigikogu otsustada. “See tähendab, et iga kord, kui on kavas uue programmi loomine, tuleb seda poliitikutele argumenteerida,” ütles Jõesaar.

Teise olulise muudatusena ei tohi rahvusringhääling iseendale enam reklaami teha. Ka ei tohi ER ja ETV enam oma meediatooteid teha. Ent Jõesaar loodab, et need sätted jäetakse eelnõu menetluse käigus Riigikogus eelnõust välja.

Võimuliidu lubaduse järgi pidid ETV ja ER ühinema 2006. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing