• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti rikkus Euroopa Liidu direktiivi

  Direktiivi rikkumine tähendab, et meditsiinisüsteemist tuleb tuleval aastal 100 miljonit krooni riigi eelarvesse ehk selle võrra on vähem raha meie ravimiseks, kirjutas Eesti Ekspress.

  Eesti oli seni tõlgendanud Euroopa Liidu direktiivi, mis lubab käibemaksusoodustust puuetega inimestega abivahenditele, sel kombel, et soodustus laienes tegelikkuses suurele osale meditsiinitehnikast. Tõlgendus lähtus põhimõttest, justkui võiks puue olla ka ajutine ja sellisel juhul nimetatakse seda haiguseks.
  Euroopa Liidu ametnikud said Eesti valearusaamisele jälile ja nõuavad, et kord majja löödaks ehk meditsiinitehnikat maksustataks tavapärase käibemaksuga. Valitsuse hinnangul maksavad edaspidi haiglad riigile 89 miljonit krooni käibemaksu. Haiglad ise oletavad, et summa võiks olla 120 miljonit krooni.
  Kinnitamata andmetel on seoses selle käibemaksumuudatusega haiglates käimas tehnika osturalli.
  Arutamisel on, kuidas kompenseerida maksude suurenemisest tekkiv lisakulu haiglatele haigekassa hinnakirja ja tervishoiuteenuste hindade kaudu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.