Romet Kreek • 9. november 2006 kell 22:00

Ravimifirmad kardavad USA demokraate

Mercki aktsia hind langes valimistulemuste avaldamise järgsel päeval 3,4 protsenti, Schering-Plough 2,54 protsenti, Pfizer 1,59 protsenti ning Johnson & Johnson 2,05 protsenti.

Mercki aktsiat rõhus ka USA ja Kanada ametivõimude teisipäeval avaldatud nõue. Ettevõttelt nõutakse tagantjärele kuni aastani 1993 sisse makse ja intresse 5,58 miljardit dollarit (68,2 mld krooni).

Analüütikute sõnul pole suurte ravimitootjate jaoks suurim probleem Washingtoni retoorika, vaid juba aastaid kestnud vähene uute ravimite uurimistöö ja turuletoomine ning konkurentsi tugevnemine koopiaravimite tootjate näol. Mõnede ravimitootjate tootmisliinid näivad täituvat uute ravimitega, mis asendaksid patendi tähtaja saabudes vanu ravimeid. Merckil, Schering-Ploughil ja Pfizeril on erinevates etappides agressiivsed ümberkorraldused. Ainuüksi sel aastal on heaks kiidetud viis uut Mercki ravimit.

Hetkel kuum