• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korterimüüjad kergitavad ikka hindu

  Kinnisvarabüroo Uus Maa juht Jaanus Laugus rääkis, et ehkki turgu võib pidada endiselt aktiivseks, uued korterid enam nii libedalt omanikku ei leia kui kevadel. Keskmine ostja eelistab magalaid, kuid sealset vana korterit, sest uue eluaseme ruutmeetri hind on tõusnud kesklinna hinnaga ühele tasemele.
  Näiteks Mustamäel maksab uue korteri ruutmeeter 35 000-40 000 krooni, mis on vana korteri ruutmeetri hinnast kaks korda enam. "Käärid on liiga suured," kommenteeris Laugus, "mõistlik oleks 30 protsenti kallim."
  Ober-Hausi tegevjuhi asetäitja Siiri Maask kommenteeris Tallinnas müüki tulnud korterite arvu hüppelist kasvu: "Olen seda tähele pannud, kuid üht kindlat põhjust siin pole."
  "City24 statistika võib kajastada kas tegelikku olukorda või inimeste hullumeelsust," kommenteeris Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman. Tema sõnul on suurem osa spekulante oma korteritest juba lahti saanud. "Praegune trend on, et müüvad korterivahetajad. Hästi palju on neid, kel hakkab valmima oma maja," lisas Sooman.
  Paljud paluvad, et kinnisvarabürood neil seisma jäänud kortereid müüa aitaksid. Inimeste soovhind ja korteri tegelik müügihind võivad Soomani sõnul erineda üle 10 protsendi.
  SEB Eesti Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktor Riho Unt ütles, et Tallinna mägedel korterite tegelikud hinnad ei tõuse. "Seega City24 statistika ei peegelda tegelikku hinnaliikumist turul," rääkis ta. "Pigem on tekkinud väga lai hinnaskaala," selgitas Unt.
  "Kui võrrelda praegusi korterite ostu-müügihindu aasta alguse omadega, siis hinnatõusust pole põhjust rääkida," kinnitas konkurendi tähelepanekuid Hansapanga eluaseme finantseerimise osakonna projektijuht Olavi Mätik.
  Kinnisvara hind küll tõuseb, aga mitte nii kiiresti, et tasuks spekulatiivsetel eesmärkidel osta. Spekulatiivsed ostjad on ära langenud, inimesed on läinud realistlikumaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.