• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Karin põhjendab oma kulusid

  Viimsi tüdruk Karin saab vanematelt taskuraha, kuid suuremaid summasid peab põhjendama oma vanematele.
  17aastane Viimsi Keskkooli abiturient Karin Pool ei saa kindlat taskuraha kuus, vaid saab raha vastavalt vajadusele. Suuremaid kulutusi tuleb tal põhjendada, kuhu raha läheb ja miks.
  "See on väga normaalne - niikaua kuni ise ei teeni, tulebki vanemate rahakotist tulevad kulutused nendega läbi arutada," lausub Karin.
  Karin eelistab raha saada pangakontole, sest pangas seisab raha paremini kui rahakoti vahel. Siiski suurt vahet enam ei ole, sest pangakaardiga maksmine on tänapäeval ka nii lihtne.
  Koolis lõunatamisele kulub pisut raha ning talle meeldib sõpradega kohvikus käia ning seegi tähendab kulutusi.
  Lisaks meelelahutusele kulub neiul raha ka huviringidele ning sportimisele. Karin eelistab sporti teha vabas looduses, näiteks orienteeruda, rattaga sõita või suusatada.
  Kooli kõrvalt neiu tööl ei käi, kuid on teinud juhutöid - olnud üritustel õhtujuhiks. Väikesed tööotsad on kooliõpilase jaoks väga tulusad. Suvel on Karin tegelenud nii liinitööga kui ka telefonimüügiga.
  Kui siiamaani on teenitud raha kulunud enda meeleheaks, siis tänavu hoiab Karin teenitud raha alles, et seda pärast keskkooli lõpetamist kulutada.
  Allahindlused suurt rolli ei mängi, nende pärast ta poodi ei torma ning ostma ei hakka.
  Börsil toimuvat Karin ei uuri. Kuigi majanduse tunnis on ta virtuaalses mängus investeerimist proovinud, siis päris elus ta sellega pigem ei tegeleks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.