Eesti Maksumaksjate Liidu juhiks valiti Lasse Lehis

ÄP 12. aprill 2007, 00:00

Lasse Lehis vastas aripaev.ee küsimustele.

Mida soovite juhatuse esimehena kolme aasta jooksul ära teha?

Peamiselt tehti liidus vajalikud muudatused ära eelmise kahe aasta jooksul. Nüüd jätkame samal viisil. Peame tagama hea töö, et liikmed edasi meiega tahaksid olla. Kui suudame pidevalt hoida saavutatud taset, siis garanteerib see ka muu toimimise. Peame olema oma liikmete jaoks autoriteedid.

Kas poliitikud võtavad teid kuulda?

Meid on ikka kuulda võetud küll, aga ei ole nii, et läheme ja ütleme ja siis kohe tehakse soovitatu ära. Oleme suhteliselt väike ja tagasihoidlik mittetulundusühing, aga vahel suudame poliitikuid endast välja ka viia. See on meile tunnustus - kui sõimatakse, järelikult pannakse tähele.

Näiteks ärritus liidu peale veebruaris Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen, sest olime maksumaksja sõbra tiitli kandidaadiks teiste seas nimetanud Heimar Lengi, kes avalikustas Riigikogu otsuse jagada parlamendiliikmete isikliku äranägemise järgi 202 miljonit krooni. Riigikogu liikmed said selle otsuse eest maksumaksja vaenlase tiitli.

Mis on Eesti maksusüsteemi peamised kitsaskohad?

Peamised punktid, millega tuleks tegelda, on eraisikute väärtpaberitulu, eluasemete müügi maksustamine ja erisoodustused. Eluasemete puhul tuleb praegu maja või korterit müües selle pealt maksta tulumaksu, kui omanik ise selles elanud ei ole. Samas aga on mitmel juhul selge, et korter või maja on olnud isiklikus kasutuses, näiteks sugulase käes. Erisoodustuste puhul tuleks seadus muuta veidi lõdvemaks, näiteks võiks tõsta autohüvitise ja lähetuste eest makstavat määra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing