Tallegg müüs jaaninädalal kokku üle 67
tonni marinaadis lihatooteid, mis on 3 korda rohkem kui tavalisel suvenädalal,
teatas firma.
Jaanipäeva kanalihahitt oli Kanalihast šašlõkivorst naturaalses lambasooles, mida sõid eestlased jaaniajal kokku 5 tonni. Populaarsed olid nagu alati ka Mahedamaitseline ja Gruusia šašlõkk.
„Meile teeb rõõmu, et eestlaste iga-aastaste liigsöömispühade – jaanipäeva ja jõulude – ajal on inimesed teadvustanud, et kanaliha näol on olemas kerge ja lahja, alternatiiv grillimiseks ja küpsetamiseks,” lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm. „Aasta-aastalt kasvab eestlaste grillilembus, kasvab tasapisi ka kanalihatarbimine. AC Nielseni andmeil moodustas möödunud aasta suvel Talleggi marinaaditoodete müük 30% kõikidest marinaadis lihatükkide müügist Eestis. Usun, et sel aastal on tulemus veelgi parem.”