29. oktoober 2007 kell 7:05

Täna algab Eesti turvatuim kohtuprotsess

Eesti turvatuimaks kohtuprotsessiks saab täna Harju maakohtus algav Murru vangla mõrva kriminaalasi, kus süüpingis on kolm eluaegset vangistust kandvat mõrvarit, veel neli kinnipeetavat ja kolm vanglaametnikku.

Süüdistatavate seas on endine vangla asejuht Gunnar Bergvald, julgeolekuosakonna ülem Raivo Põder ja vangivalvur Olaf Tšarnetski ning kinnipeetavad Romeo Kalda, Sergei Sokolovski, Juri Stupak, Karol Lük, Rene Vainik, Vladimir Živolup ja Andrei Tali, kirjutas Postimees.

Kohtuistungit juhatava Harju maakohtu esimehe Helve Särgava sõnul on Murru vangla endiste ja praeguste kinnipeetavate ning kolme vanglaametniku üle peetav protsess kindlasti erakordne. Erakordsus seisneb asjaolus, et kui ühe eluaegse süüdistatavaga kohtuprotsesse on peetud Eestis varemgi, siis mitmekesi pole seda tüüpi kurjategijad siin veel kunagi korraga süüpinki astunud.

Kümnest kohtualusest on suure põgenemiskatse võimalusega eluaegsed vangid Romeo Kalda (33), Rene Vainik (32) ja Andrei Tali (30).

Hetkel kuum