Üks meelepärane sõnum investorile

Ma olen väikeinvestor ja neilgi vähestel kordadel, kui olen oma aktsiaid müünud, pidin sügavalt ohkama. Sest ma ei tahtnud riigile tulumaksu maksta. Veerand investeeringu tulust ära anda tundus lihtsalt liig mis liig.

Eile tuli mulle lõpuks ometi hea uudis. Mul ja kümnetel tuhandetel teistel ettevõtlikel inimestel, kelle prioriteet pole tarbimine, vaid investeerimine, on põhjust rõõmustada. Aasta ja mõne nädala pärast jõustub tulumaksuseaduse muudatus, mis vabastab ka füüsilise isiku investeeringutulud tulumaksust. Tõsi, seda vaid kasumit uuesti investeerides.

Eestis pole vast enam põhjust investorite liigse vähesuse üle kurta - Tallinna börsile on oma raha pannud üle paarikümne tuhande inimese, lisaks veel need, kes välismaistel turgudel kätt proovivad.

Küll aga on meil endiselt liiga palju ullikesi, kes ei suuna oma raha mitte börsile, vaid kaubanduskeskustesse ja uhkema auto liisingmaksesse. Investeerimine on nende jaoks võõrsõna, mis on ühtaegu nii hirmutav kui ka arusaamatu.

Mina loodan küll, et uudis reinvesteeritud tulu maksuvabastustest ka füüsilisest isikust investorite jaoks kasvatab nende inimeste huvi börsi vastu, kes seni investeerimise mõtted oma peast juba eos välja on tõrjunud. On tore, kui midagi maksuvabalt teha saab.

Kahju muidugi, et valitsus selle toreda otsuse nii hilja tegi, aga juba eesti vanarahvas ütles, et parem hilja kui mitte kunagi.

Hetkel kuum