Eile suri tunnustatud advokaat Simon Levin

Hille Tressum 02. jaanuar 2008, 21:36

Eile suri 79 aastaselt Eesti üks
tuntuimaid ja silmapaistvamaid advokaate Simon Levin.

Simon Levini lõpetas 1947 aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Tema põhiteadusalaks olid kriminaalprotsess ja kriminaalõigus, kirjutas ETV 24. Oma teadustegevuses tegeles kriminaalkaitse probleemide uurimisega, kriminaalkaitse efektiivsuse ning kassatsioonimenetlusega, samuti advokaaditöö eetiliste aspektidega. Simon Levinilt on ilmunud 12 teadustööd kriminaalmenetluse ja eetika alal, lugematul arvul erialaseid artikleid. Ta on tegelenud kriminaalpsühholoogia üksikküsimustega ning kirjutanud kaks uurimustööd kohtupsühholoogia alal. Simon Levin on olnud Eesti Kriminaalseadustiku 1993. aasta eelnõu ning mitme teise eelnõu ametlik ekspert, Eesti kriminaalpreventsiooni nõukogu liige ning nõukogu ekspertkomisjoni liige.

Aastatel 1992 kuni 2004 töötas Simon Levin vandeadvokaadina advokaadibüroos HETA, 2004. aastast advokaadibüroos Teder Partnerid ning Advokaadibüroos Teder, Glikman Partnerid. Advokaaditöö kõrval olnud aastatel 1952-1953 Tallinna Juriidilise Kooli lektor, alates 1996. aastast Concordia Rahvusvahelise Ülikooli (Eestis) kriminaalmenetluse professor, 1997. aastast Tartu Ülikooli külalisprofessor ning Tartu Ülikooli kuratooriumi liige.

1988. aastal omistati Levinile Eesti NSV teenelise juristi aunimetus ning Valgetähe IV järgu orden.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2008, 07:30
Otsi:

Ava täpsem otsing