Saaremaa ja Hiiumaa prügi veetakse 2009. aastast mandrile

Mariliis Pinn 11. jaanuar 2008, 10:51

Järgmise aasta 17. juulist suletakse
Hiiumaal Käina ja Saaremaal Kudjape prügilad, mis tähendab, et kogu prügi
veetakse edaspidi autodega mandrile.

2009. aasta teisest poolest suletakse Eestis praegu kasutusel olevatest 14 prügilast üheksa, mis ei vasta Euroopa Liidu prügiladirektiivile, sealhulgas ka Käina ja Kudjape prügila, vahendasid saarlane.ee "Aktuaalse kaamera" uudised.

Saaremaal Kudjape prügilas on aastas ladestatud kuni 8000 tonni jäätmeid, järgmise aasta teisest poolest hakkab iga päev üks paarikümnetonnine auto saarlaste jäätmeid pressitult mandrile vedama.

OÜ Saaremaa Prügila juhataja Mihkel Paljak ütles, et selleks ajaks tuleks osaliselt välja ehitada Saaremaa jäätmejaam, kus saaks ladestamisele minevat prügi tihendada, pressida ja välja vedada. "Väljavedamine algab sellest ajast, see on selge, kuid prügilat me valmis ei jõua. Kui Saaremaale prügila üldse tuleb, siis mitte enne 2014. aastat."

Kuna uuest aastast kehtima hakanud prügisorteerimise kohustusega tuleb pool seni auku aetavast prügist ehk taaskasutatavad jäätmed nüüdsest mandrile vedada, siis on kaalumisel, kas Saaremaale on üldse mõtet uut kallist prügilat rajada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2008, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing