Ärilause: ühtki suppi ei maksa tuliselt süüa

Aili Sandre 15. jaanuar 2008, 10:08

Ütlemisi tänastest, 15. jaanuari
ajalehtedest:

"Last ei tasu pesuveega välja visata ja nagu ma öelnud olen, ei maksa ühtegi suppi tuliselt süüa," IRLi esimees Mart Laar uuest töölepinguseadusest, oodates tööandjate ja -võtjate ettepanekuid eelnõule, Eesti Päevaleht.

"Praegune filosoofia on selline, et kui mingi asi ei toimi, siis teeme süsteemi veel lõdvemaks - ehk siis hakkab toimima," TÜ majandusteaduskonna professor Raul Eamets, võrreldes uut töölepinguseadust tänasega, kus seaduste järelevalve ettevõtete tasandil jätab soovida, ametiühinguid pole kõigis ettevõtetes ning kohtab veel ümbrikupalkade maksmist, Eesti Päevaleht.

"Orjanduslik kord varises ka lõpuks kokku, mis sest, et tööjõud oli odav ja valuvõttes," ajakirjanik Priit Simson, Eesti Päevaleht.

"Rahvuslus, vähemalt nii kaua, kui see ei muutu kiivaks "rahvusliku puhtuse" ideoloogiaks, võib niisiis olla ka loov ja värske, üleilmset kultuuripaljusust kaitsev jõud. Kui sellest ainult saaksid aru ka suuremate rahvuste esindajad," politoloog Iivi Masso, Eesti Päevaleht.

"Pronksmõõgaga vehkides on riigil varasemast lihtsam legaliseerida inimeste isiklikku elu puudutava info totaalset süstemaatilist kogumist," Vennaskonna kitarrist, Amnesty Internationali liige Roy Strider, Postimees.

"Kui praegu võetakse inimeselt auto, kas siis järgmisena läheb maja, kas või näiteks korduva vägivallatseja oma," vandeadvokaadi abi Anti Aasmaa - omandi konfiskeerimine karistusena on põhiseaduse kontekstis küsitav, Postimees.

"Töövõtja on töövõtja, ei tohiks olla vahet, kelle heaks töötada. Praeguses muutvas ajas on juba riigiteenistuses töötamine hüve, riik on palju stabiilsem," Kanal 2 tegevjuht Urmas Oru, Äripäev.

"Riigiametnikul ei pea olema rohkem hüvesid. Pole vahet, kus töötada: töötaja peab olema hästi motiveeritud. Palk peab olema mõistlik," Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen, Äripäev.

"Tegemist on vastupidavusalaga ning paljudel, kes viimastel aastatel suure hurraaga rajale asusid, on täna tõenäoliselt hing kinni," 1Partner Ehituse tegevjuht Priit Aer võrdleb kinnisvara arendusprotsessi jalgrattamaratoniga, Äripäev.

"Maailma kõige edumeelsemaski riigis Singapuris pole oma nokiat leitud, nende edu seisneb lisaväärtuse andmises kellegi teise toodetele," ASi Mandator Estonia nõukogu esimees Niilo Saard, Äripäev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 10:08
Otsi:

Ava täpsem otsing