Ross: on ebaselge, palju mõjutavad Euroopa majanduse arengut turbulentsid finantsturgudel

25. jaanuar 2008, 14:34

Täna Eesti-Ameerika Kommertskoja ärilõunal
esinedes ütles Eesti Panga asepresident Märten Ross, et hetkel on veel ebaselge
kui palju mõjutavad Euroopa majanduse selle aasta arengut turbulentsid
finantsturgudel.

“Kuigi Eesti majanduses on vähenenud sisenõudlus, püsib ekspordikasv tugev ja välistasakaal näitab paranemise märke. Mõnes sektoris on hinnasurved küll alanemas, kuid lähiajal mõjutavad inflatsiooninäitajat veel mitmete kaudsete maksude tõstmine ja maailmaturu toiduainete hinnatõus. Hinnakasvu aeglustumist näeme aasta teises pooles,“ rääkis Märten Ross.

„Mõnevõrra keerulisemaks on kujunenud ka väline majanduskeskkond, mille juures on ebaselge, kui palju mõjutavad Euroopa majanduse selle aasta arengut turbulentsid finantsturgudel,” ütles Ross, lisades, et muutunud majandusoludes toetab Eesti edasist kasvu tugev finantssektor ja ülejäägiga planeeritud eelarve.

„Üks kesksemaid küsimusi Eesti konkurentsivõime püsimisel on meie tööjõuturu paindlikkus, mis soodustaks vajadusel tööjõu kiiret ümberpaiknemist vähetootlikest ettevõtetest konkurentsivõimelisematesse ja seda koos asjakohase väljaõppega,” märkis asepresident Ross.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2008, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing