Analüütik: ostke USA odavaid aktsiaid

Mariliis Pinn 12. veebruar 2008, 16:58

Franklin Templetoni asepresident, analüütik
ja portfellihaldur Uwe Zoellner soovitas Hansapanga investeerimiskonverentsil
osta USA aktsiaid, sest USA börs on praegu odav turg, kuhu tasub investeerida.

„Meeldib meile see või mitte, USA on maailma juhtvaim turg. USA probleemid said alguse elamuturust, mis kasvas kiiresti. Kuid ka siin kehtib ütles: mis läheb üles, peab ka alla tulema,“ selgitas Zoellner. Analüütiku sõnul anti laenu inimestele, kes ei oleks tohtinud seda endale lubada ja laenude edasimüümise ja muude finantsinstrumentide keerulise süsteemi kasutamise tõttu ei pööranud inimesed riskile enam tähelepanu.

„Peame selle segaduse korrastama. Pangad on konservatiivsemaks muutunud ja paar järgmist aastat tulevad USA-le rasked. Ei loe, kas majanduslangus tuleb, kuid kasv aeglustub, sellest ei ole pääsu,“ lisas ta.

Zoellneri sõnul on iga 5-10 aasta tagant selline segadus. „1990. oli see nafta, 1980. oldi hooletud laenudega, see on asjade normaalne kulg. Seda ei naudi keegi, kui see ei ole midagi, mille pärast erutuda,“ lisas ta.

Zoellneri sõnul näeb USA börs seetõttu välja nagu odav turg, kuhu tasub investeerida, võrreldes muu maailmaga.

„Meile meeldivad aktsiad, mida teised ei taha, näiteks Microsofti, American International Groupi, General Electriku, Pfizeri, Oracle'i, Time Warneri, Siemensi ja Vodafone'i aktsiaid," rääkis Zoellner.
Ka soovitas ta investeerida meediasse, tervishoidu, infotehnoloogiasse ja telekomidesse, sest nende aktsiad on tunduvalt odavamad kui peaks. Tegu on klassikaliste kasvuaktsiatega. "Enam ei meeldi meile metalli- ja kaevandussektori aktsiad, kuna need ei ole jätkusuutlikud,“ jagas Zoellner investeerimisnõudeid.

„Me näeme ettevõtteid, kellel on tasakaalus bilanss, kindlad sissetulekud ja kes on stabiilsed, samas on nende aktsiad arusaamatult odavad. See on võimalus, mida ei saa kaua ignoreerida, need aktsiad ei jää kaua odavaks,“ lubas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2008, 16:58
Otsi:

Ava täpsem otsing